Saffrans-förfalskningar

Som fallet är med det mesta med ett högt värde, är saffran mottaglig för överträdelse av förfalskare som hoppas kunna tjäna lätta pengar genom att vilseleda blivande saffran köpare att köpa något helt annat. Använd dessa tips för att lära dig att skilja den falska saffranen från den äkta varan.

Köp saffran i trådar

Först när du köper saffran i trådar kommer du att kunna avgöra om den är äkta. Riktig saffrans trådar liknar strängar, medan bedragare saffran kommer att ha böjt blad. Denna falska saffran kallas safflorolja och har ofta en dunig textur, som kommer från resterna av safflorfrönas kronblad.

Använd din näsa

Äkta saffran kommer att ha en distinkt doft, något som en korsning mellan honung och hö. Köp inte "saffran" som erbjuds om du inte kan upptäcka denna underbara doften.

Testa den

Äkta saffran kommer att ändra färg på en bakpulver och vatten blandningen till gul. Safflor ändrar vattnet till en dimmigt rött. Detta är ett annat säkert sätt att avgöra om saffranet du försöker köpa verkligen är äkta.

Om du satsar på att vara en försiktig köpare och vara uppmärksam på allt som verkar galet, kommer du att kunna hitta äkta saffran och inte luras av en förfalskare.