Saffran Recept

Saffran har en bred och varierad användning i matlagningsvärlden. Du kan använda saffran i traditionella rätter som spansk paella, italiensk risotto och spagetti. Saffran ger maten en underbar smak. Du kan även hitta recept på saffran mjölk. Bläddra igenom listan nedan för att börja matlagning med denna underbara och mångsidiga krydda.

Thumb PaellaSpanisk Paella

Smaken av Spanien.

Thumb Scampi RisottoScampi Risotto

Underbar Risotto med Scampi.

Thumb Saffron riceSaffran Ris

Det gula riset!

Thumb Saffron fish soupSaffran fisksoppa

En underbar soppa med saffran.

Thumb Saffron milkSaffran mjölk

Varm under vitern - Kall under sommaren.

Thumb Saffron RisottoSaffran Risotto

Ett klassiskt recept för saffran älskare.

Thumb Orange turkeyOrange kalkon

Orange saffran kalkon för en speciell dag.

Thumb Saffron SpaghettiSaffran Spaghetti

Italiensk lisstil med saffran!

Thumb Raisin RiceRussin Ris

Gott och lättlagat!

Thumb Saffron IceSaffran glass

Perfekt under sommaren.

Thumb Saffron yoghurtSaffran yoghurt

Perfekt start på dagen!

Thumb Saffron biscuitsSaffran kakor

För dina barn!

Saffran Tips

När du experimentera på egen hand med saffran, vara noga med att inte använda för mycket. Dels kommer för mycket saffran få din mat att smaka mycket bittert, det kan också orsaka saffran förgiftning om de används i mycket stora mängder.

Puttrar du saffran kan du skapa en koncentrerad lösning för användning vid matlagning. Använd 1 rågad tesked saffran till 4 koppar mjölk eller vatten, låt sjuda i 20 minuter och använda lösningen för en smidigare saffran smak.

Kom ihåg att ha roligt när du lagar mat med saffran och njuta av alla de många sätt du kan använda saffran i ditt kök!

Print

Autor: Dirk Schneider