Paella Recept (Portioner 4)

Paella Recipe
Spansk Paella

Ingredienser:

  • 4 kycklinglår
  • 200 g kaninkött
  • 6 musslor
  • 100 gram hjärtmusslor
  • 100 gram bläckfisk
  • 8 bitar hummer
  • 2 lökar (hackade)
  • 100 gram ärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten grön paprika (hackad)
  • 1 liten röd paprika (halveras och hackas till strimlor)
  • 1 liten burk tomater
  • 300 gram paella ris
  • 1 nypa saffran
  • 1 citron
  • Vertikalt skurna räkor
  • Salt och peppar för smaksättning

Tillagning:

Bryn kycklinglår med salt och peppar paella panna med olja tills den fått en gyllenbrun färg.
Ta sen ur kycklingen och ställ åt sidan.
Stek bläckfisk och hummer i den återstående oljan tills de är genomkokta
Ta dem ur pannan och ställ åt sidan.

Tillsätt paprikan och löken i grytan.
Lägg i kaninen i pannan och rör om under i ca 10 minuter.
Under omrörning tillsätts tomater och vitlök i grytan.
Koka alla ingredienser tills överflödig vätska i pannan har avdunstat.

Lägg till paella (saffran) ris och gröna ärter i grytan. Tillsätt kokande vatten efter behov. Krydda med salt och peppar.
Rör om och låt sjuda på låg värme.
När hälften av vätskan dunstar lägga musslorna uppe på riset och garnera med paprika och hummer.
Efter detta steg, täck formen med aluminiumfolie för att avsluta tillagning.

 Serveras i pannan och garneras med stekt kyckling, hummer, bläckfisk, musslor och servera med citron klyftor.

Smaklig måltid!

Print

Autor: Dirk Schneider