Scampi risotto recept (4 personer)

Scampi risotto
Scampi risotto recipe

Ingredienser

  • 250g risottoris
  • 1 1/4 liter hönsbuljong
  • 3 msk olivolja
  • 1 liten lök
  • 80 g riven parmesan ost
  • 45 g smör
  • 1 vitlöksklyfta (färsk riven)
  • 350 g medium, skalade räkor
  • 2 msk persilja (finhackad)
  • 1 nypa saffran
  • 1 nypa curry
  • 2 msk konjak eller brandy
  • 1 tomat
  • 100 g ärtor
  • Salt och peppar för smaksättning

Tillagning

Krydda räkor med salt och peppar.
Tillsätt 2 matskedar olivolja i en kastrull och värm.
Fräs den rivna vitlöken tills den blir brun.
Ta bort vitlöken ur pannan och tillsätt räkorna.
Lägg till finhackad persilja, vitlök och curry i stekpannan och rör ihop.
Flambera blandningen med konjak eller brandy.
Hacka tomat och lägg i grytan tillsammans med ärter.
Koka blandningen i ungefär en minut.
Fräs den hackade löken i olivolja i en separat kastrull.
Tillsätt riset i pannan tills täckt med olivolja.
Rör kontinuerligt riset i ca 20 minuter.
Lägg till hönsbuljong till ris blandningen.
Strax innan riset är kokt tillsätt ost och räk blandning till risotton.

Servera medan den fortfarande varm.

Print

Autor: Dirk Schneider