Recept Russinris (4 personer)

Raisin Rice Recipe
Recept Russinris

Ingredienser:

  • 300 gram ris
  • 2 lökar (finhackad)
  • 2 vitlöksklyftor (finhackad)
  • 5 msk olja
  • 0,1 g saffran
  • 1/2 liter kokande buljong
  • Salt och peppar
  • 100 gr russin
  • Pinjenötter eller valnötter

Tillagning

Tvätta riset väl och låt det rinna av ordentligt i ett durkslag.
Skala vitlök och löken, finhacka sedan.
Fräs vitlök och lök i lite olja.
Tillsätt riset och saffranen, rör sedan så allt får en gul färg.
Häll den kokande buljongen i risblandningen.
Krydda med salt och peppar och koka rätten på svag värme i 20 minuter.

Häll kokande vatten över russinen. Låt rinna av.
Tillsätt russin och paprika till den färdiga skålen.

Print

Autor: Dirk Schneider