Saffrans doftande fisksoppa (4 personer)

Saffron fish soup
Saffran fisksoppa

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 2 schalottenlökar
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 200 ml vitt vin
  • 600 ml fiskbuljong
  • 2 mogna biffsteks tomater
  • 450 gr fiskfilé (2-3 bitar)
  • 10 räkor
  • 2 vitlöksklyftor (tunt skivade)
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 nypa saffran
  • 1 baguette

Tillagning

Tvätta grönsakerna grundligt.
Skär schalottenlök, morötter och purjolök i strimlor.
Fräs schalottenlök och morötter i olivolja i cirka 10 minuter
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt purjolök efter 5 minuter.
Rör kontinuerligt ingredienserna.
Efter 10 minuter ,sätt grönsakerna åt sidan.
Häll upp vittvinet i en separat kastrull och häll i fiskbuljong blandningen.
Låt koka upp, och under tiden skala tomaterna och ta bort fröna.
Skär tomatköttet i små bitar.
Skär fiskfiléerna i lagom stora bitar.
Ta bort skalet från räkor och ta bort tarmkanalen.
Efter 10 minuter, lägg i grönsakerna från andra grytan.
Lägg till tunt skivade vitlöksklyftor och krydda med cayennepeppar och saffran.
Precis innan servering tillsätt tomater till soppan, och servera med en baguette.

Print

Autor: Dirk Schneider