Saffran spagetti recept (4 personer)


Saffron spagetti

Ingredienser

  • 400 gram av spagetti
  • Nypa saffran
  • Olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 lök (finhackad)
  • 2 vitlöksklyftor (finhackad)
  • 250 gram blandad svamp
  • 200 gram torkade och inlagda tomater i olivolja
  • 100 ml vitt vin
  • 200 ml grönsaksbuljong
  • 4 msk sojasås
  • 1 knippe färsk persilja
  • Cayennepeppar, salt och peppar
  • Riven parmesanost

Tillagning

Koka spagettin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
När den är al Dente, häll av pastan och skölj i kallt vatten.
Värm smör i en kastrull och tillsätt fint hackad vitlök och lök tills de är gyllenbruna.
Tillsätt svamp och de avrunna tomaterna i kastrullen.
Häll i vitt vin och grönsaksbuljong blandningen.
Krydda med salt, peppar, cayennepeppar och saffran.
Låt det sjuda i 5-6 minuter.
Tillsätt lite soja.
Blanda såsen och pastan och strö parmesan ost över.

Garnera med persilja och servera genast.

Print

Autor: Dirk Schneider