Medicinsk användning av Saffran

Från det att Cleopatra använde saffran som ett afrodisiakum, till nyare studier som visar att det är en cancer suppressant, spelar saffran en avgörande roll för växtbaserade läkemedel och har bevisat sin effektivitet i den moderna medicinen genom många kliniska studier.

Remedy Saffron

Kanske en av de vanligaste medicinska användningsområden för saffran är som ett antidepressivt läkemedel. Användning av saffran som ett antidepressivt medel går tillbaka tusentals år i tiden. Det har bevisats att det använts i teer för att bota melankoli så långt tillbaka som 10: e århundradet före Kristus.

Saffran har smärtstillande egenskaper och började användas av Alexander den store för att hjälpa bota hans kamp sår. Tidig upptäckte egyptierna kraften i saffran som botemedel för gastrointestinala sjukdomar. Saffran används än idag mot mag krämpor.

Saffran används också som ett botemedel mot epileptiska anfall, kikhosta, andra våldsamma former av hosta, lever stöd och som hjärtmedicin.

Gravida kvinnor bör undvika att använda saffran eftersom det finns en risk för missfall.

Saffran har många fantastiska läkande egenskaper och användningsområden, vilket gör det till ett värdefullt komplement till alla hem växtbaserade samling. Som med alla åtgärder, se till att inte överdosera. All överdosering kan leda till saffran förgiftning.