Saffran som ett afrodisiakum

Mat och erotik har genom hela vår historia haft nära anknytning. Dess effektiva afrodisiakum i örter, kryddor, frukt och grönsaker har länge spelats in och förts vidare genom generationerna. Saffran är en sådan ört och noterats redan under drottning Kleopatras tid som ett afrodisiakum då hon använde det i sitt badvatten för att förbättra sin älskog.

För att göra en läcker sirap av saffran för att användas som ett afrodisiakum, tag ca 25 finhackade saffran trådar i ungefär en fjärdedel av ett dessert vin för en hel dag. När den är klar, filtrera saffran med hjälp av ett kaffefilter. Därefter låt puttra i vin med 5 koppar pulveriserat råsocker eller farinsocker i 24 timmar på mycket låg värme tills det reduceras till hälften.

För en trevlig kyss, tag denna sirap på dina läppar när du skall kyssa din partner. En matsked sirap i ett glas mousserande champagne gör en läcker, sensuell upplevelse.
Saffran sirapen kan lugna sinnet och koppla själen och lämnar en person avslappnad och redo att njuta av en romantisk kväll.